T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Hasan Ali Yücel Ortaokulu

Tarihçe

 

          Hasan Ali Yücel İ.Ö.O. 2001 tarihinde açılmıştır.ilk yıl eğitim ve öğretime Kasım Ekenler  İ.Ö.O.'nda başlamıştır.Okul binasının     inşaatı tamamlandıktan sonra mevcut öğrencisi, öğretmen kadrosu ve     idareciler okul binasına taşınmıştır.

         Okulun mimarisinde, Prof.Dr. Esen ONAT, Doç. Dr. Zeynep     ONUR, Dr. Hakan SAĞLAM, Arş Gör. Gülsu ULUKAVAK görev almıştır. Projenin     adı: Gazi Ünv. 8 yıllık kesintisiz ve 480 öğrencilik (A) tipi İ.Ö.O.     Mersin-Tarsus İsmet Paşa'dır.Binanın inşaatı ,5100 m2'lik parsel     üzerine yapılmıştır.Hasan Ali Yücel İ.Ö.O. ,kendi binasına geçtikten bir yıl     sonra , kayıtlardaki aşırı talep yüzünden ikili (sabahçı öğleci)olarak     eğitim ve öğretime devam etmiştir.

         Okul  binası iki katlıdır.Bodrum katta:Mutfak ve spor odası vardır.Zemin katta: anasınıfları,toplantı salonu,okul aile birliği odası,bir müdür yardımcısı odası ve bayan tuvaleti mevcuttur.1. katta müdür odası,öğretmenler odası,arşiv odası,kütüphane,resim dersliği,diğer derslikler ve öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır.2. katta müzik dersliği,diğer derslikler,fen laboratuarı,teknoloji tasarım atölyesi ve yine tuvalet mevcuttur.

        Binanın doğusunda ,Pazar kurulan boş bir alan vardır.Kuzey doğusunda Rasim Dokur adı verilen bir baca vardır.Rasim Dokur, Kurtuluş Savaş'ında ücretsiz diktiği giysilerle cepheye destek olmuştur.Birçok fedakarlıklar yapmış biridir.Okulun bulunduğu caddeye ve bacaya adını vermiştir.Binanın batısında,bazı işyerleri ve apartmanlar vardır.Güneybatısında ,Tarsus'un ürettiği meyvelerden olan,üzümü anlatan bir yapıt mevcuttur.Bu üzüm yapıtının tarihi ve turistik bir değeri var.Binanın güneyinde,basketbol sahası ve onun doğusunda ana sınıfı için mini bir lunapark bulunmaktadır.Basketbol sahasının arka tarafında Adana'yı Mersin'e bağlayan karayolu vardır.Okulun kuzeyinde gecekonduyu andıran binalar ,evler bulunmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 16.11.2021 19:46 - Görüntülenme: 16509
  Beğen | 0  kişi beğendi